Boeken

Cover Poetinov
'Poetinov' verlaat het pad van de klassieke thriller voor een verhaal met science fiction-inslag en onverwachte, soms grimmige wendingen. Genetica en elementen van transhumanisme komen erin aan bod. Wat als we een nieuwe soort zouden kunnen ontwikkelen, door toeval of door manipulatie? De deur staat dan open voor maffiapraktijken die onze verbeelding te boven gaan. Maar de realiteit haalt die verbeelding razendsnel in.
De Straffelozen
Wanneer Frederica Molsen tijdens het joggen een mobiele telefoon aan het Galgenweel in Antwerpen vindt, belt ze bij haar thuiskomst iemand uit de naamlijst op. Zonder het te beseffen komt ze in een netwerk terecht dat vanuit de Tweede Wereldoorlog naar een neonazistische motorbende in het huidige Antwerpen verwijst. Molsen roept uiteindelijk Robbe Tjerk een vriend en onderzoeks-journalist ter hulp. Deze laatste ontmoet de geheimzinnige figuur Heidi Palt. Tjerk en Molsen moeten op commissaris Jasmine Traay beroep doen om hen te beschermen.

Wanneer geruchten de ronde doen dat studies van van Gogh in Frankrijk te koop zijn, groeit vanuit verschillende hoeken belangstelling.  Wanneer deze werken als echt erkend worden, staan er enorme bedragen op het spel.  Een bestuurder van de Halewijnbank ziet samen met een 'vriend' de kans om hierdoor hun beider rekeningen nog gevoelig aan te dikken en tegelijkertijd een andere kwalijke zaak van de bank op te lossen.  Wanneer winkeldetective Jef Tergo iemand in de supermarkt Struys onterecht van diefstal beticht en eisen stelt, begint de zaak uit de hand te lopen.  Commissaris Van Velthoven

De Lange Wapper en de dode vrouw

De omstreden plannen voor de bouw van een gigantisch verkeersviaduct boven Antwerpen vormen de fictieve achtergrond voor deze politieke thriller. Een verhaal van machtsmisbruik en corruptie, waarin de politieke wereld en de ermee verbonden industriële machten centraal staan. In dit gevaarlijke web van geldzucht, machtshonger en eigenwaan, onderzoeken journalist Filip Ickx en barones Elvire van Tilt de Jonker de dood van een medestandster. Ze zullen ervaren dat ze met enorme belangen en scrupuleloze tegenstanders te maken hebben, voor wie een mensenleven van geen tel is.

Antwerpen Groenplaats

Wanneer op een verlaten landweg een auto beschoten wordt, wil Walter Grigorius, nadat alles weer rustig schijnt, een kijkje nemen. Hij is toevallig in de omgeving omdat hij als hobby aan ecologische tuinbouw doet en van zijn buitenverblijf op weg naar huis is. Hij treft er een bewusteloze en gewonde vrouw aan, die als man verkleed is.

Voltaire en de Chinese connectie

Aan de Antwerpse kaai op het Zuid wordt een wagen in het water geramd.
Eén inzittende, Karel Van Lancker, bedrijfsleider van de farmaceuticagigant Pharmionto, kan gered worden. Voor een onbekende Chinese dame komt alle hulp te laat. Het pistool en het koffertje met een klein fortuin geld in de wagen schijnen op moord te wijzen.

Wanneer de gepensioneerde Jan Tervaert het bezoek van zijn vroegere baas uit Rusland krijgt, is zijn zorgeloos leventje voorbij.
Prikogin presenteert hem een oude rekening waardoor hij als een rat in de val zit. Als losprijs eist de Rus dat Tervaerts dochter bij hem in Moskou komt werken. Omdat Prikogins tapijtenverkoop opdroogt, tracht hij zijn Oost-Vlaamse leverancier Perk te overtuigen om mee vodka te gaan stoken. Een nieuwe Russische wet verbiedt immers de invoer van vodka uit het buitenland.

Moord of zelfmoord?

In haar appartement wordt Eva Teugels, een jonge vrouw dood aangetroffen. Is zij het zoveelste drugsslachtoffer? Of werd ze uit de weg geruimd omdat ze op de hoogte was van bepaalde onfrisse praktijken in financiële kringen? Was haar eenzaamheid toch de oorzaak van haar dood? Of was het de afgunst van één van haar amoureuze partners? Voltaire en de zaak Chemalo is een misdaadroman die de lezers uitnodigt tot grondig speurwerk en het voortdurend herformuleren van vermoedens.

Voltaire en de Europese Unie

Een jongeman legt klacht neer bij onderzoeksrechter Petra Van Geninden. De feiten lijken op banale gronden te berusten.
Spanningen op het werk, gestrande relaties? Maar stilaan worden er bedreigingen geuit, waarmee niemand echt blijf weet. Behalve Katrien Gaarden, de nieuwe secretaresse van het directoraat voor wetenschap bij de Europese Unie. Ze zwijgt echter…
Zij zwijgt omdat haar baas er uitdrukkelijk om vraagt.